WC-borstelgooien

Met je WC-borstel in de buitenlucht

WC-borstelgooien is een spel, waarbij een wc- borstel (een echte houten wc- borstel) zover mogelijk richting de wc pot gegooid wordt. De wc-potten staan op een betonnen voet…

De 10 wc-potten staan verdeeld over een weide en een laan met bomen Het hele parcours is ongeveer 2000 meter lang. Het doel van het wc-borstel gooien is om met zo min mogelijk worpen de wc-borstel in alle wc-potten gegooid te hebben.

Hoe speel je het?

Bij wc-borstel gooien spelen meerdere teams tegen elkaar. Een team bestaat uit 2-5 personen. Elk team heeft een eigen wc-borstel met een eigen kleur. Iedere speler van het team heeft een wc-borstel. Bij de start van het spel gooien alle spelers van het team de borstel. Bij de speler die het verst heeft gegooid sluit de rest van het team zich aan. Verschillende teams trekken samen op. Het team dat het minst ver gegooid heeft gooit weer als eerste de wc-borstel.

Het kan voorkomen dat de wc-borstel in een onmogelijke positie ligt om verder te spelen! Bijvoorbeeld achter een boom of in de sloot. De wc-borstel mag dan uiteraard uit de sloot gehaald worden en men mag vanaf de rand van de sloot weer verder spelen.

Als men achter een boom staat mag men 1 meter naar links of rechts om weer te kunnen gooien. De score van een team is 1 streepje als men aansluit bij de speler die het verst gegooid heeft .(voorbeeld speler A gooit 15 meter speler B gooit 25 meter en speler C gooit 20 meter dan sluiten speler A en C zich aan bij speler B en schrijven een streepje)men speelt van hier af verder. Het aantal beurten wordt bijgehouden op een scoreformulier.

Op het scoreformulier worden de namen van de teamleden ingevuld. Onder de nummers van de wc-potten (1 t/m 10) wordt het aantal beurten per wc-pot bijgehouden door te turven. Het team dat het minste aantal streepjes heeft, is winnaar!!

Tip: het is verstandig laarzen aan te trekken.

Video’s

Neem vandaag nog contact op

Contact